Ορεκτικα για μπυρα

Αναρωτιέστε ποια είναι τα καλύτερα ορεκτικά για μπύρα; Μην ψάχνετε άλλο! Τα τυριά είναι τα καλυτερα ορεκτικα για μπυρα!

Όπως η μπύρα stout, τα βιοτεχνικά τυριά είναι μια προσιτή πολυτέλεια με τιμές που τα καθιστούν προσιτά σε όλους. Αν και δεν υπάρχουν σκληρά και γρήγορα “κανόνες” για την αντιστοίχιση τυριου και μπύρας, και πολλές προτάσεις αντιστοίχισης από εμπειρογνώμονες οδηγούνται από το προσωπικό γούστο, αυτές οι προτάσεις είναι πάντα μια μεγάλη θέση για να αρχίσει όταν σκέφτεστε το δικό σας ζευγάρι. Εδώ, ζητήσαμε συστάσεις για το επιτυχές ζευγάρωμα μπύρας και τυριού.

orektika-gia-mpyra.jpg

Ένταση αντιστοίχισης

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσει κατά την αντιστοίχιση τυρί και η μπύρα είναι η ίδια αρχή που ισχύει κατά την αντιστοίχιση οποιαδήποτε τρόφιμα με μπύρα-ταιριάζει η ένταση της μπύρας με την ένταση της γεύσης του τυριού. Η καμπύλη γεύση του τυριού τείνει να είναι το αντίστροφο της οξειδώνει μπύρα μπύρα-ενώ και τυπικά mellows σε ένταση καθώς γερνά, οι γεύσεις τυριών, τείνουν να γίνουν πιο ευκρινείς και πιο εστιασμένη όπως το τυρί ωριμάζει.

Ελαφριές μπύρες, όπως χλωμές μπύρες ή σιτάρια, ζευγαρώνουν πολύ καλά με ελαφριά φρέσκα τυριά, όπως τα φρέσκα μοτσαρέλα ή . Δυνατές μπύρες όπως η βελγική τετραπλή, αυτοκρατορικά stouts και barleywines μπορεί να αντέξει σε μεγαλύτερα, πιο πικάντικα τυριά.

Ζευγάρι για να συμπληρώσει ή Αντίθεση

Ακριβώς όπως και σε άλλα τρόφιμα, αναζητήστε σημειώσεις στο μπύρας που συμπληρώνουν τις σημειώσεις γεύση και την υφή του τυριού. Για να συμπληρώσει, προσπαθήστε αντιστοίχιση ένα νεαρό, καρυδιού γραβιέρα με βύνης γερμανική Bock ή dunkel ή manchego με μια αμερικανική Brown Ale. Για μια αντίθεση, ο σεφ προτείνει την αντιστοίχιση των funky barnyard επιγεύσεων ενός ιρλανδικού Durrus με τις πιο γλυκές νότες του Saison μέλι, επιτρέποντας τις πιο γλυκές νότες μελιού στην μπύρα για να εξισορροπήσει την έντονα πικάντικη τυρί.

Δοκιμάστε stouts Με μπλε τυριά

Μπλε τυριά από διαφορετικές τυροκόμους έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά ένα από τα αγαπημένα είναι η καραμελένια γεύση του ροκφόρ.

“Stouts και μπλε τυριά είναι ό, τι πρέπει για ένα τέλειο γάμο. Η αλμυρή και κρεμώδη εμπειρία του τυριού συγχωνεύεται τόσο καλά με τη γλυκύτητα της stout. Απολαύστε αυτό με μια stout φουντούκι, και θα βρείτε μια όμορφη αντιστοίχιση. Γλυκιά stouts όπως το αλεύρι βρώμης ή σοκολάτα stouts θα ζεύγος συνήθως καλύτερα με αυτά τα κρεμώδη, αλμυρή blues από έντονα πικρή ή καβουρδίσματος stouts.

Για ξηραντήριο, λιγότερο αλμυρή μπλουζ, απολαμβάνει ξηρό stouts. Roastier stouts ζευγάρι καλά με heftier blues όπως Stiltons.

Μια stout και το μπλε τυρι είναι το τέλειο φυσικά επιδόρπιο για μένα, θα αναφωνήσετε!

Advertisements